Ingredients: 1 llata de vedella, 1kg. de pèsols, oli d’oliva, 2 cebes de Figueres, 1 cabeça d’alls, 1 fulle de llorer, 1 branca de farigola, 1dl. de vi ranci, 1dl. de vi negre, sal, pebre negre.
Preparació: Salpebreu la llata y poseu-la en una cassola amb un bon raig d’oli. Poseu-la uns minuts a forn fort perquè s’enrosseixi del dos costats. Quan es comenci a enrossir, afegiu la cabeça d’alls oberta pel mig, les cebes peladas i tallades a tires fines, la fulla de llorer i la branca de farigola. Deixeu-ho coure lent a foc baix. Quan les verdures estiguin ben estofades, incorporeu-hi el vi ranci, el vi negre i deixeu-ho reduir. Tot seguit, tireu unes llossades d’aigua calenta fins que le llata estigui gairebé coberta i deixeu-ho coure a foc ben baix. Ha de quedar ben tendra. Una vegada ben cuita, traieu la llaata, deixeu-la refredar i talleu-la a rodelles. Torneu-la a posar a la cassola i en els últims moments de la cocció afegiu-hi els pèsols, poseu a punt de sal i deixeu-ho acabar de coure.
Els ingredients d’aquesta recepta els trobarà a La Placeta, la seva botiga de confiança.